Over Moraira

Moraira
Moraira is van oorsprong een vissersdorpje aan de Costa Blanca en ligt tussen de populaire plaatsen Calpe en Denia in de provincie Valencia op ongeveer 75 km afstand van de luchthaven Alicante en 110 km van die van Valencia.
In tegenstelling tot veel andere kustplaatsen in Spanje heeft Moraira wel haar eigen karakter weten te bewaren. Hier geen gigantische hotels of andere hoogbouw. De exclusieve vakantiehuizen, luxe villas en vakantie- appartementen in Moraira bevinden zich in de ruim opgezette woonwijken van Moraira en zijn gelegen tegen de bosrijke hellingen en vlakbij de Middellandse zee.
Moraira is rijk aan talloze eetgelegenheden in het dorp en aan het strand waar men heerlijk en gevarieerd kan eten.
In de bebouwde kom van Moraira heerst een gezellige drukte zonder dat het te druk wordt.
De sfeervolle terrasjes en de meer dan 70 restaurantjes, waarvan een aantal met Michelin ster(ren) en winkeltjes die aanwezig zijn hebben dan ook niet te klagen over belangstelling.

De haven van Moraira herbergt naast wat vissersboten tegenwoordig vooral plezierjachten en andere recreatieboten.
Bij de haven bevindt zich nog een traditionele visafslag, die druk bezocht wordt door visinkopers en toeristen uit de hele omgeving.
De oude uitkijktoren "Torre de Vigia" (1553) en het historische kasteel "El Castillo" (1742) getuigen nog steeds van het oude Spanje, vroeger dienden zij ter bescherming tegen zeerovers, tegenwoordig doen zij ook wel dienst als decor bij plaatselijke feesten.

Voor meer info over Moraira klik op de volgende link,  www.everythingmoraira.com

Klimaat
Moraira ligt aan de Costa Blanca dat één van de meest aangename klimaten van Europa kent. Ruim 300 dagen zon per jaar, lange zomers en milde winters maken Moraira het hele jaar aantrekkelijk voor toeristen. In de maanden juni, juli en augustus is er vrijwel geen neerslag, maar ook in de rest van het jaar is het relatief droog.

Stranden
Langs de kustlijn van Moraira treffen we prachtige, kindvriendelijke zandstranden met kristalhelder zeewater, die zeer geleidelijk aflopen. Het grootste strand is L'Ampolla, dichtbij het centrum aan de voet van het oude 'Castillo'. Er is een speeltuin, strandwacht, een restaurant en een parking. Een echte aanrader is ook het zandstrandje van El Portet met bescheiden boulevard met enkele restaurantjes en terrasjes waar men heerlijk kan lunchen. Daarnaast zijn er ook kleine inhammen, zoals L'Andragó, Punta Estrella, Cumbre del Sol, Cap Blanc en La Cala. Het meest bekende strand is L'Ampolla

Activiteiten
Voor de sportieve vakantiegangers bevinden zich in Moraira en omgeving verschillende sportfaciliteiten. Zo kan men er duiken bij verschillende duikcentra, tennissen, paardrijden, squashen, en op de weg van Tuelada naar Moraira is een grote kartbaan.
Golfliefhebbers kunnen terecht op de vele uitstekende golfbanen aan de Costa Blanca.
Moraira heeft tevens zijn eigen golfbaan; Club de golf Ifach.

Mocht men een racefiets willen huren wij werken samen met Moraira cycling deze hebben de beste race fietsen in de omgeving, kijk gerust op hun website www.morairacycling.com

Het kustplaatsje beschikt over een moderne jachthaven met de nodige watersportfaciliteiten, zoals zeilen en vissen. Men kan hier tevens boten, jetski’s en kano’s huren. Het is ook nog altijd de thuishaven van de vissersboten. Vroeg in de morgen kan men in de nabijgelegen visafslag "Lonja"een vers visje halen.

De omliggende plaatsen Denia, Javea en Calpe zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.
Een prachtig dorpje, op bijna een uur rijden gelegen, is Guadaleste. Vanuit het te bezoeken kasteel heb je een prachtig uitzicht op de omgeving en dan met name op het wat lager gelegen stuwmeer.
Als je houdt van massatoerisme, drukke stranden, drukke winkelstraten, dan is Benidorm het overwegen waard.

Het dorp Villajoyosa (La Vila Joiosa) is tevens een bezoekje waard.
Wandel door de schilderachtige straatjes en bezoek de chocoladefabriek Valor S.A. die naast een shop met heerlijke chocoladespecialiteiten ook een klein museum herbergt. Een vriendelijke dame leidt u door het museum en de oudste chocoladefabriek van Spanje

Voor de jongeren zijn er de plaatselijke pubs.
Vanuit Altea en Denia kun je tevens per veerboot naar de Balearen varen (Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera).
Een weekendje stappen op Ibiza behoort dus ook tot de mogelijkheden, dit kan zelfs vanuit Moriara.

Markt
Op vrijdag is er in Moraira een grote markt op het parkeerterrein bij de kermis van 9.00u tot 14.00u.

Voor de kinderen
Net buiten de dorpskern van Moraira ligt een kleine kermis en is elke avond geopend, zomers zelfs tot 02:00.
Tevens is er een leuke midgetgolfbaan voor de kinderen met daarbij een BBQ restaurant.

Bij Benidorm (ong. een half uur rijden) heb je Mundomar en Aquamundo liggen. Mundomar is een soort dolfinarium met een geweldig uitzicht op de stad en een leuke dolfijnenshow. Aquamundo is een zwembadparadijs / waterpark dat er naast ligt.
Terra Mitica is één van de grootste themaparken van Spanje en ligt net buiten Benidorm.
Terra Natura is een mooi opgezette dierentuin die nabij Terra Mitica in Benidorm is gevestigd. Het derde park nabij Terra Narura en Terra Mitica is
Aqua Natura, een waterpark waar je, in combinatie met een entreeticket voor Terra Natura, goedkoper binnenkomt.
Na een warm bezoek aan de dierentuin kun je hier heerlijk afkoelen in het zwembad.

Kortom alle omstandigheden voor een fijne vakantie zijn hier aanwezig.